Artėjant šventėms, norime pasidalinti ypatingu užkandžio receptu, kuris ne tik papuoš jūsų šventinį stalą, bet ir taps mėgstamu pasirinkimu dar ilgai po švenčių. Vietoje tradicinės duonos šiam receptui naudojome mėlynąsias ir rožines bulves – ne tik dėl jų išskirtinės išvaizdos, bet ir dėl gausių polifenolių, kurie naudingi sveikatai. O užtepėlė pagaminta su aukščiausios kokybės Fausto Sea Artisans tunu iš Azorų salyno, užtikrinant nepriekaištingą skonį ir kokybę.
Apie Fausto Sea Artisans:
Tai daugiau nei tik žuvies produktų gamintojas. Tai meistrystė, jungianti autentiškumą, tvarumą ir aukščiausią skonio kokybę. Šis prekės ženklas naudoja tik geriausias žaliavas, gaunamas iš laisvėje sugautos žuvies, ir sujungia tradicinę rankų darbo gamybą su moderniu požiūriu į aplinkosaugą. Tai produktai, kurie džiugina ne tik gurmanišką skonį, bet ir sąmoningą požiūrį į sveiką gyvenseną bei tvarumą.
RECEPTAS
Mėlynųjų bulvių sumuštinukai su tuno užtepėle
Ingredientai (2 – 3) porcijoms:
Užtepėlei:
Bulvėms:
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Į dubenį sudėkite bulvės griežinėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Perkelkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite apie 20 – 25 minutes arba kol suminkštės.
3. Į dubenį sudėkite tuną ir susmulkinkite šakute, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite. Palikite pastovėti šaldytuve (jei norite, galite pasiruošti iš anksto ir palaikyti kelias valandas, kad skoniai geriau susimaišytų).*
4. Ant keptų bulvės griežinėlių paskirstykite užtepėlę.
5. Sumuštinukus perkelkite į serviravimo lėkštę. Galite pagardinti petražolėmis.
*galima svogūnus trumpai pamarinuoti su citrinos sultimis ir tik tada įmaišyti į užtepėlę
Visą gaminimo eigą galite pamatyti @jaunyn.lt paskyroje arba paspaudę čia.
Skanaus!