Pristatome firminį dr. Indrės Aleknavičienės receptą, kuris ne tik labai skanus, bet ir subalansuotas – aštuonkojo salotos su mėlynosiomis bulvėmis, pankoliu ir salieru. Šis patiekalas ne tik lepina gomurį, bet ir džiugina savo maistine verte. Mėlynosios bulvės – tai tikras supermaistas, gausus polifenoliais, kurie pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Šios medžiagos padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina organizmą. Pankolis suteikia salotoms subtilų aromatą, be to, yra puikus skaidulų ir vitaminų šaltinis, kuris gerina virškinimą. Tuo tarpu salieras šiam patiekalui suteikia gaivų skonį ir papildo jį mineralais, tokiais kaip kalis ir magnis. Pagrindinė šių salotų žvaigždė – aštuonkojis – ne tik suteikia prabangų skonį, bet ir yra aukštos kokybės baltymų šaltinis.
RECEPTAS
Aštuonkojo salotos su pankoliais ir salierais
Ingredientai (2 porcijoms):
Paruošimas
Visą gaminimo eigą galite pamatyti @jaunyn.lt paskyroje arba paspaudę čia.
Šį ir kitus šventinius JAUNYN receptus rasite Šventinių patiekalų gide.