Jaunyn
0.00  0

Krepšelis

Krepšelyje nėra produktų.

Šventinis receptas: aštuonkojo salotos su bulvytėmis, pankoliu ir salieru

Salotos Su Aštuonkoju

Pristatome firminį dr. Indrės Aleknavičienės receptą, kuris ne tik labai skanus, bet ir subalansuotas – aštuonkojo salotos su mėlynosiomis bulvėmis, pankoliu ir salieru. Šis patiekalas ne tik lepina gomurį, bet ir džiugina savo maistine verte. Mėlynosios bulvės – tai tikras supermaistas, gausus polifenoliais, kurie pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Šios medžiagos padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina organizmą. Pankolis suteikia salotoms subtilų aromatą, be to, yra puikus skaidulų ir vitaminų šaltinis, kuris gerina virškinimą. Tuo tarpu salieras šiam patiekalui suteikia gaivų skonį ir papildo jį mineralais, tokiais kaip kalis ir magnis. Pagrindinė šių salotų žvaigždė – aštuonkojis – ne tik suteikia prabangų skonį, bet ir yra aukštos kokybės baltymų šaltinis.

RECEPTAS

Aštuonkojo salotos su pankoliais ir salierais

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 250 g virtų aštuonkojų čiuptuvų, supjaustytų nedideliais gabaliukais
  • 150 g violetinių mažų bulvyčių, su lupena, supjaustytų į keturias dalis
  • 2 vnt. saliero stiebų, supjaustytų smulkiais kubeliais
  • 1/2 vnt. pankolio, supjaustyto plonais griežinėliais
  • 1/4 vnt. vidutinio dydžio raudonojo svogūno, smulkinto
  • Saujelė šviežių petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v.š. raudonojo vyno acto
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • Pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų, česnako

Paruošimas

  1. Bulves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite smulkintu česnaku. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 25–30 min., kol suminkštės.
  2. Iškeptas bulves sumaišykite dubenyje su likusiais salotų ingredientais.
  3. Salotas perkelkite į serviravimo lėkštę.

Visą gaminimo eigą galite pamatyti @jaunyn.lt paskyroje arba paspaudę čia.

Šį ir kitus šventinius JAUNYN receptus rasite Šventinių patiekalų gide.

Visos teisės saugomos © Jaunyn