Dažnai esame gąsdinami „antimaistinėmis” medžiagomis, apie kurias kalba knygos „The Plant Paradox” autorius. Jo teigimu, tam tikros augalų sudedamosios dalys, ypač lektinai (kurie randami ankštiniuose, riešutuose, sėklose, kai kuriose daržovėse), gali sukelti sveikatos problemas, pavyzdžiui, uždegimas, autoimuniniai sutrikimai ir virškinimo problemos.
Tačiau svarbu pabrėžti, kad „antimaistinės” medžiagos nėra pavojingos, jei vartojamos įvairioje ir subalansuotoje mityboje. „Antimaistinių” medžiagų demonizavimas dažnai yra nepagrįstas, nes potenciali žala yra menka palyginus su augalinių maisto produktų teikiama nauda. Tokie maisto produktai yra turtingi skaidulomis, vitaminais, mineralais ir antioksidantais, kurie prisideda prie sveikatos gerinimo ir įvairių ligų prevencijos.
Apie tai plačiau diskutuoja Jaunyn įkūrėjos – dr. Indrė Aleknavičienė ir Agneta Kleizienė.